Côte de Nuits

Côte de Nuits

Bertagna

Locatie: Vougeot. Denis Rozat’s filosofie is een respect voor de natuur, een biologische en duurzame wijnbouw. Strenge selectie van de druiven, 70 % tot 100 % ontstelen, met 5-8 dagen maceratie, natuurlijke gist. Lage druk persing. Lagering voor 18 maanden in 30-50% nieuwe eiken vaten, zonder filtratie.

Lucien Boillot

Locatie: Gevrey-Chambertin. Pierre Boillot (3e generatie en zoon van Lucien) is de wijnmaker. Hier wordt aan traditionele wijnbouw gedaan, met een combinatie van biologisch en culture raisonnée. Opvoeding in 30 % nieuwe eiken vaten, met 16 tot 18 maanden lagering, botteling door gravitatie, geen filtratie.

Des Perdrix

Locatie: Premeaux-Prissey (Nuits-Saint-Georges). Robert Vernizeau is wijnmaker op domein Perdrix (Premeaux Prissey), terwijl Enrico Peyron wijnmaker is op Château de Chamirey in Mercurey. Domein Perdrix is inmiddels tot de top gaan behoren. Voor de pinot noir wijnen is er een manuele pluk van de druiven, een lage temperatuur controle tijdens de fermentatie en een lagering in 60 % nieuwe eiken vaten voor 15 maanden

Domein Gille

Pierre Gille, de 7e generatie, en een vorige carrière als lijn piloot, nam dit domein over met de ambitie en passie om nog meer kwalitatieve wijnen te produceren. Hier wordt de biodynamische en biologische wijn methodiek toegepast, de wijnstokken zijn 45-70 jaar oud. Een natuurlijke trage koude vergisting en 5-7 dagen maceratie, en een klassieke vinificatie. Het zijn wijnen met een natuurlijk karakter.

Michel Gros

Locatie: Vosne-Romanée. Michel Gros, zoon van Jean (6e generatie) uit de zeer bekende Gros familie, die reeds actief is in Vosne-Romanée sinds 1830, heeft dit domein aan de absolute top gebracht, met een zeer klassieke productie methodiek van de meest verfijnde pinot noir. Rigoureuze selectie van de druiven op de wijngaard, ontstelen, persing na lange maceratie, en opvoeding in eiken foeders.

Olivier Guyot

Locatie: Marsannay-la-Côte. Olivier Guyot is een karakter mens, “il n’y a pas de grand vin sans raisin de qualité”. Zoals vroeger worden de wijngaarden (gem. 50 j. oud) bewerkt met paarden, uiteraard manuele pluk. Strenge norm op rendement. Lutte raisonnée.

Taupenot-Merme

Locatie: Morey-Saint-Denis. Virginie Taupenot en Romain Taupenot (broer en zus) beheren dit prestigieuze domein, dat sinds 1749 zijn oprichting kent. Een productie van 19 appellaties, op 13 ha. met 4 Grands Crus, 6 Premiers Crus, 7 villages en 3 regionale appellaties. De vinificatie van elke wijngaard brengt een unieke wijn op. Virginie is president van “Femmes et vins de Bourgogne”

Tortochot

Locatie: Gevrey-Chambertin
In 2003 hebben Gabriël & Chantal Tortochot de overschakeling ingezet van de bio wijncultuur, wat een behoorlijk risico inhoudt vooral in de Bourgogne streek. Het volledig ecosysteem wordt bewaard, er wordt geploegd, er is de grasgroei in de wijngaard, het gebruik van phytotherapeutische middelen, om maximaal de expressie van de grond te benadrukken. De wijnen getuigen dan ook van een zeer mooie balans van mooi zuiver fruit, veel mineraliteit en een grote textuur. “Environmentally-friendly wine-growing and organic wine-growing”

En Primeur

info@en-primeur.be
+32 497 45 06 39

Levering

BTW BE 0782.181.769
verkoopsvoorwaarden

Magazijn

Veerstraat 1
9800 Deinze
(enkel op afspraak)

Volg ons

facebook