Côte de Beaune

Côte de Beaune

Camille Giroud

Locatie: Beaune. Camille Giroud stond bekend voor zijn uiterst traditionele Bourgognes, met 24 tot 36 maanden opvoeding in oude pièces, met handhaving van de biologische druiven teelt. Carel Voorhuis is de huidige oenoloog, die opteert voor wijnen met veel mooi fruit, maar toch met het potentieel van grote bewaarkracht en finesse.

Roger Belland

Locatie: Savigny-les-Beaune. Roger en Julie Belland (vader en dochter) beschikken over meer dan 24 ha. voor de productie van heerlijke wijnen in de Côte de Beaune. Wijngaarden beplant met grassoorten, hand pluk, enkel de selectie van zeer rijpe druiven, temperatuur controle en een lagering van minstens 1 jaar op eiken vat.

Patrick Javillier

Locatie: Meursault. Patrick Javillier’s filosofie is gebaseerd op de strikte vinificatie van de kenmerken van elk perceel volgens de gegeven klimatologische omstandigheden. 100 % ontstelen, fermentatie van de most op eiken vat, minimale battonage, 18 maanden lagering, geen of weinig filtratie.

V.&F. Jouard

Locatie: Chassagne-Montrachet. François & Vincent Jouard (2 broers en 5e generatie) bezitten 11 ha (60 % wit, 40 % rood) en hanteren een methode lutte raisonné. Manueel wordt er geoogst, de druiven worden direct geperst en opgevoed in eiken vaten (30 % nieuw) gedurende 11 maanden, nadien een lichte filtratie voor de botteling.

Vincent Latour

Locatie: Meursault. Vincent Latour, wijnmaker van de schitterende wijnen uit Meursault, vinifieert ook druiven van bevriende wijnmakers, om het gamma te verbreden. Met respect voor een doorgedreven bewerking van de wijngaard, al dan niet een débourbage voor de fermentatie, maakt hij gebruik van deels nieuwe eik en meerjarige eiken vaten voor de opvoeding.

Chandon de Briailles

Locatie: Pernand-Vergelesses. Claude & François de Nicolay (zus en broer) zijn reeds de 7e generatie die dit domein beheren. Deze wijnmakers beheersen de biodynamie en zuiverheid ten top, geen evidentie in de Bourgogne regio gezien de vele risico’s. Natuurlijke gisten en manuele pluk met selectie van de druiven in de wijngaarden, en 15 maanden lagering op vaten van 5 jaar ouderdom, geen filtratie.

Latour-Giraud

Locatie: Meursault. Met de oprichting door Jean Latour-Boillot in 1680, zijn de minzame Jean-Pierre Latour (wijnmaker) en zijn zus Florence de huidige eigenaars van de vooral schitterende witte wijnen (85 %). De wijnen hebben een mooi bewaar potentieel door de focus op delicate zuren, minerale eigenschappen en finesse.

François Mikulski

Locatie: Meursault. François Mikulski (wijnmaker) heeft 3 basis principes die zijn grootse wijnen omschrijven: authenticiteit, elegantie en zuiverheid. De kennis van de wijngaarden (biologische teelt), de pluk van gezonde en rijpe druiven, natuurlijke gist en een gebruik van de fijne lie draagt bij tot de kwaliteit van top witte wijnen. Fermentatie van 3-4 maanden in authentieke kelders (6-8°C winter), 12 maanden opvoeding in eiken vaten (20 % nieuw), gevolgd door een collage.

Rossignol-Cornu

Locatie: Pernand-Vergelesses. Didier en Alexander Rossignol staat aan het hoofd van het domein van ongeveer 5 ha. Tijdens het vinifiëren, worden alle druiven voor de rode wijnen bij 7°C gemacereerd om de extractie van de kleur en de aroma’s te bevorderen. De gisting gebeurt in houten vaten, alsook de lagering tot 9 – 10 maanden zorgen voor karaktervolle wijnen, die pas 2 to 3 jaar later na de oogst op de markt komen.

Patriarche A & C

Locatie: Meursault. De wijnen van Domaine Alain Patriarche worden afzonderlijk gevinifieerd per perceel, om alle intrinsieke kenmerken van het terroir te behouden. De top druiven worden strikt gescheiden en bovendien vergist in nieuwe vaten en oudere vaten. Na een rijping van 12 maanden op droesem wordt de witte wijn gebotteld met een minimum aan klaring en interventie voor de helderheid. De blauwe druiven worden koud gemacereerd, inclusief een pigeage, en nadien 12 maanden in vaten gerijpt.

Simon Bize& Fils

Locatie: Savigny-les-Beaune. Na de onverwachte dood van Patrick Bize (4e generatie), is de kwaliteitsgarantie gehandhaafd door zijn vrouw Chisa en zijn zus Mariëlle. Dit uit zich in delicate wijnen met zeer mooie zuren en loepzuivere rijpheid. De fijne lie wordt gebruikt voor een verdere lagering gedurende 6-12 maanden, met een melkzuurfermentatie bij lage temperatuur. Een referentie in de streek.

En Primeur

info@en-primeur.be
+32 497 45 06 39

Levering

BTW BE 0782.181.769
verkoopsvoorwaarden

Magazijn

Veerstraat 1
9800 Deinze
(enkel op afspraak)

Volg ons

facebook