Côte de Beaune

Domein Camille Giroud

Dit domein, als 1e domein door Tastevindor ingevoerd, stond bekend voor zijn traditionele Bourgognes, met 24 tot 36 maanden opvoeding in oude pièces. Sinds David Croix in 2002 aantrad, aangesteld door de huidige eigenaars (een Amerikaanse investering groep), worden de wijnen moderner gevinifieerd, weliswaar met handhaving van de biologische druiven teelt.

Domein Roger Belland

Roger en Julie Belland (vader en dochter) beschikken over meer dan 24 ha. voor de productie van heerlijke wijnen in de Côte de Beaune. Wijngaarden beplant met grassoorten, hand pluk, enkel de selectie van zeer rijpe druiven, temperatuur controle en lange lagering op eiken vat.

Domein Patrick Javillier

Patrick Javillier’s filosofie is gebaseerd op de strikte vinificatie van de kenmerken van elk perceel volgens de gegeven klimatologische omstandigheden. 100 % ontstelen, fermentatie van de most op eiken vat, minimale battonage, 18 maanden lagering, geen of weinig filtratie.

Domein V.&F. Jouard

François & Vincent Jouard (2 broers en 5e generatie) bezitten 11 ha (60 % wit, 40 % rood) en hanteren een methode lutte raisonné. Manueel wordt er geoogst, de druiven worden direct geperst en opgevoed in eiken vaten (30 % nieuw) voor 11 maanden, nadien een lichte filtratie voor botteling.

Domein Vincent Latour

Vincent Latour, wijnmaker van de schitterende wijnen uit Meursault, vinifieert ook druiven van bevriende wijnmakers, om het gamma te verbreden. Met respect voor een doorgedreven bewerking van de wijngaard, al dan niet een débourbage voor de fermentatie, maakt hij gebruik van deels nieuwe eik en meerjarige eiken vaten voor de opvoeding.

Domein Chandon de Briailles

Claude & François de Nicolay (zus en broer) zijn reeds de 7e generatie die dit domein beheren. Deze wijnmakers beheersen de biodynamie en zuiverheid ten top, geen evidentie in de Bourgogne regio gezien de vele risico’s. Natuurlijke gisten en manuele pluk met selectie van de druiven in de wijngaarden, en 15 maanden lagering op vaten van 5 jaar ouderdom, geen filtratie.

Domein Latour-Giraud

Met de oprichting door Jean Latour-Boillot in 1680, zijn de minzame Jean-Pierre Latour (wijnmaker) en zijn zus Florence de huidige eigenaars van de vooral schitterende witte wijnen (85 %). De wijnen hebben een mooi bewaar potentieel door de focus op delicate zuren, minerale eigenschappen en finesse.

Domein François Mikulski

François Mikulski (wijnmaker) heeft 3 basis principes die zijn grootse wijnen omschrijven: authenticiteit, elegantie en zuiverheid. De kennis van de wijngaarden (biologische teelt), de pluk van gezonde en rijpe druiven, natuurlijke gist en een gebruik van de fijne lie draagt bij tot de kwaliteit van top witte wijnen. Fermentatie van 3-4 maanden in authentieke kelders (6-8°C winter), 12 maanden opvoeding in eiken vaten (20 % nieuw), gevolgd door een collage.

Domaine ROSSIGNOL – CORNU

De wijngaarden op Volnay, Pommard en Meursault zijn afkomstig van de Rossignol familie, de wijnstokken bij Pernand-Vergelesses zijn de nalatenschap van de Cornu-familie.

Didier Rossignol staat aan het hoofd van het domein van ongeveer 5 ha, sinds 1989 na de overname van zijn vader. De zoon Alexandre vervoegt het team.
Tijdens het vinifiëren, worden alle druiven voor de rode wijnen bij 7°C gemacereerd om de extractie van de kleur en de aroma’s te bevorderen. De most wordt gedurende 10 dagen op deze temperatuur gehouden, wat behoorlijk bijdraagt tot de grote extractie van fruit. Gisting gebeurt in houten vaten, wat een karaktervolle wijn oplevert door de lagering en veroudering tot 9 – 10 maanden in het vat.

Domaine PATRIARCHE A & C

De wijnen van Domaine Alain Patriarche worden afzonderlijk gevinifieerd per perceel, om alle intrinsieke kenmerken van het terroir te behouden.
Voor de witte wijnen worden de Chardonnay druiven zeer streng geselecteerd, getrieerd en bovendien vergist in eiken vaten, met een mix aan nieuwe vaten en oudere vaten. Na een rijping van 12 maanden op droesem wordt de wijn, volgens de traditie van de grote Meursault, gebotteld met een minimum aan klaring en interventie voor de helderheid.

De rode druiven worden gesorteerd in de wijngaard,
en na een koude maceratie, overpompen en pigeage, worden de rode wijnen ongeveer 12 maanden in vaten gerijpt.