Macônnais en Châtillonnais

Domaine Bret Brothers & La Soufrandière

2 broers Jean-Guillaume & Jean-Philippe Bret zijn de wijnmakers en eigenaars, met een grote technische kennis en beheersing van de biologische en biodynamische wijnbouw voor de creatie van de loepzuivere en karaktervolle wijnen, zowel in wit en rood. Dit domein is de absolute top in Macôn, en produceert een 25 tal soorten wijnen.

Domaine CHARTON – VACHET

Nadat Didier zich jaren heeft gewijd aan muziek besloot hij het familiedomein (Domaine Jean Vachet) nieuw leven in te blazen en zo een paar eeuwen geschiedenis van de wijn in de familie te bestendigen.

Hij bezit ongeveer 3 hectare, en in een kleine kelder vinifieert hij ook zijn wijnen op een zeer klassieke manier, met respect voor de natuur.
Hij heeft het domein omgevormd naar de biologische landbouw, is nu aan zijn 3e jaar van de conversie bezig, en zal de 1e biologisch gecertificeerde jaargang hebben in 2019.

Het zijn wijnen met een mooi boeket aan frisheid, die de typiciteit van de chardonnay in die streek weerspiegelt, maar bovendien ook voldoende structuur heeft om een mooie veroudering te ondergaan. De opvoeding van de wijnen is ook in eiken vaten.