LES GRANDS JOURS de Bourgogne

LES GRANDS JOURS de Bourgogne

Les Grands Jours de Bourgogne 2018, dit top event met 1000 domeinen en een wijn aanbod van meer dan 10.000 wijnen, biedt altijd nieuwe ontdekkingen voor de wereldwijde wijn importeurs! Er wordt geproefd op 14 locaties in de Bourgogne streek, van Chablis tot le Mâconnais. Ook En Primeur was in maart 2018 aanwezig en enkele selecties van de volgende domeinen voor jullie.

Domaine Tortochot

Deze zeer ondernemende dame, Chantal Tortochot, is de volgende generatie van de familie, die het domein leidt. Enkele schitterende referenties: Gevrey-Chambertin, met een reeks Grands Crus, 1e Crus en Villages zoals Chambertin, Charmes-Chambertin, Mazis Chambertin en Morey St-Denis en tenslotte Clos de Vougeot

Domaine Camille Giroud

Carel Voorhuis leidt vandaag het domein, en hij vinifieert op dezelfde traditionele manier. De Chardonnay’s zijn absolute top kwaliteit, met diepte en mineraliteit.. De rode zijn nog steeds traditioneel gevinifieerd, en met gebruik van bio-kwaliteit druiven.

Proef deze wijnen met een zeer fijne balans van tannines en fruit, en bewaar potentieel.

Domaine GILLE

Pierre Gille, van een carrière als piloot naar een beheerder van een wijn domein in Comblanchien, een combinatie van ambitie en passie voor biodynamische en biologische wijnen, een lange maceratie, en een klassieke vinificatie. Het zijn wijnen met een natuurlijk karakter.

Domaine CHARTON – VACHET

Didier Charton-Vachet, een musicus, besloot ook zijn loopbaan om te schakelen om het familiedomein (Domaine Jean Vachet) in Montagny nieuw leven in te blazen. Hij heeft de ambitie om biologische wijnen te produceren, met grote frisheid maar ook een bewaar potentieel.